Ste spregledali gol Slovenije proti Danski. Tukaj je za vse nogometne sladokusce.

maribor zgodovino slovenska nogometni prvak

Slovenija je evropsko prvenstvo v Nemčiji odprla z remijem proti Danski (1:1). Izbranci Matjaža Keka so navdušili predvsem v sklepnem delu tekme.

Prišli, videli, remizirali. Slovenija je po dolgih 14 letih spet zaigrala na velikem tekmovanju in proti Danski dosegla rezultat, s katerim brez dvoma moramo biti zadovoljni. No, zmaga bi bila sanjska, toda remi proti tekmecu, ki ga Slovenija ni premagala še nikdar, je ne glede na vse odličen rezultat. Toliko bolj, ker Slovenija z osvojeno točko ostaja v igri za izločilne boje in bo že proti Srbiji bolj kot ne igrala za napredovanje. Piše Planet nogomet.


Erik Janža je tako postal veliki junak Slovenije, Jaka Bijol pa je pred poletnim prestopom rokom še občutno zvišal vrednost svojih delnic. Janža je postal  prvi slovenski strelec na velikih tekmovanjih po Zlatanu Ljubijankiću iz leta 2010. Erik Janža je bil na specializiranem statističnem portalu SofaScore tudi najbolje ocenjeni nogometaš Slovenije, Prekmurec je za prikazano prejel oceno 8,1. Višjo oceno na tekmi je prejel le danski strelec Christian Eriksen, ki je odigral res zelo dobro in obračun končal z 8,7.

Tu pa je gol Erika Janže, katerega je na družabnem omrežju facebook objavil Sportklub. Na te programu si vse tekme EP v nogometu lahko tudi ogledate.

VREME

Maribor
delno oblačno
67%
1.5km/h
40%
27°C
29°
26°
28°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.