Stojnica za zbiranje podpisov za tri referendume tudi v Mariboru!

V centru mesta, na Trgu Svobode je vse bolj živahno. Medtem ko se nekateri še vedno trudijo pri zbiranju podpisov za predsedniške volitve, na stojnici Slovenske demokratske stranke zbirajo podpise podpore za kar tri referendume.

V Slovenski demokratski stranki nasprotujejo trem zakonom, kot so zapisali, zato, ker zakoni podrejajo javni zavod RTV Slovenija vladajoči politiki, povečujejo število ministrstev iz 17 na 20 in ukinjajo izvajanje dolgotrajne oskrbe

PROTI BOHOTENJU BIROKRACIJE – za referendum o zakonu, ki nepremišljeno povečuje število ministrstev iz 17 na 20 in zagotavlja neizvoljenim politikom funkcije. 

PROTI POLITIZACIJI RTV – za referendum o zakonu, ki RTV podreja vladajoči politiki.

PROTI UKINITVI DOLGOTRAJNE OSKRBE – za referendum o zakonu, ki ukinja izvajanje dolgotrajne oskrbe.

Obrazec za referendume lahko podpišete osebno na Upravni enoti (seznam upravnih enot), podpišete lahko elektronsko preko e-Uprave (Za podpis podpore preko e-Uprave kliknite le na spodnje povezave, ki vas bodo pripeljale neposredno na stran za podpis referendumske pobude. Pogoj za podpis preko e-Uprave je digitalno potrdilo (SIGEN-CA, POŠTA CA, AC NLB in Halcom CA).  Prebivališče v tujini / volivci v bolnišnicah, DSO-jih in zavodih za invalidne osebe / bolni ter invalidi, Volivke in volivci s stalnim ali začasnim prebivališčem v tujini brez digitalnega potrdila lahko svoj podpis oddate pri diplomatskih predstavništvih in konzulatih Republike Slovenije. Volivke in volivci v bolnišnicah, domovih za starejše občane ali zavodih za invalidne osebe brez digitalnega potrdila lahko referendumsko pobudo podpišete pri posebej za to pooblaščeni osebi organa oz. zavoda.

V Mariboru lahko oddate obrazec podpore na stojnici, ki jo najdete na Trgu svobode, (poleg Kavarne Maribor). Podpise na stojnici se zbira v času uradnih ur upravne enote Maribor.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.