Stranka SD tone v minusu. Kako lahko s takim minusom še posluje?

predsednik demokrati
slika Nova24TV

Stranki SD se ni izplačalo najem kredita za volitve, saj so dosegli zares porazen rezultat, ki je njihov minus na računu le še poglobil!

V SD so za vse kampanje v lanskem letu porabili milijon evrov, zaradi volitev in povečanih aktivnosti pa so reprogramirali kredit pri Delavski hranilnici. Dolg, ki je v letu 2018 znašal 1,1 milijona evrov, jim je v zadnjih letih sicer uspelo zmanjšati za polovico na slabih 700 tisoč evrov, vendar pa je stranka lansko supervolilno leto spet zaključila globoko v rdečih številkah.

Izguba glede na prejšnja leta znaša kar neverjetnih 1,4 milijona evrov, po poročanju portala Spletni časopis pa gre za največji minus v zgodovini države, ki ga je ustvarila katera od političnih strank. Ob tem se sprašujemo, kako taka stranka lahko sploh še posluje?  

Kako se bodo v SD rešili dolgov, ni jasno, so pa v poročilu zapisali, da so plačali vse obveznosti iz naslova parlamentarnih in predsedniških volitev. Pa so jih res?

Imajo pa v stranki tudi nekatere, ki v stranko SD še vedno verjamejo. Z donacijami so stranki med drugim pomagali evropski poslanec Milan Brglez (2000 evrov), poslanec Jani Prednik (3270 evrov), državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Dejan Židan (3516 evrov) in nekdanji kulturni minister Dejan Prešiček (3093 evrov). Tanja Fajon je stranki nakazala 2800 evrov. prav zanimivo da sta oma evropska poslanca, glede na plačo, stranki namenila v bistvu najmanj donacije.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.