Tanja Fajon, SD
Tanja Fajon, fotomontaža

Dijaki, ki so v času najhuje epidemije pozivalI k protestu za odprtje šol, bodo kazensko ovadeni. A stranka SD in Tanja Fajon že zganjajo “demagogijo” za blatenje vlade.

Tanja Fajon s pozivom Predsedniku vlade in obema podpredsednikoma naj ne kaznujejo dijakov!

Tako je predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon, tista predsednica, ki je dijake že “šuntala” priti šoli brez mask, pisala predsedniku vlade in obema podpredsednikoma poslala pismo, s katerim poziva k amnestiji dijakov. Zapisala je sledeče:

“Verjamem, da lahko razumete, da ni in ne more biti prav, da se v suvereni in samostojni Republiki Sloveniji 30 let po razglasitvi njene državnosti dijakom pišejo kazni in vročajo sodni pozivi, ker so se zbrali na trgih in ulicah slovenskih mest, da bi zahtevali svojo pravico do izobraževanja in znanja,” svoje pismo začenja Fajonova. In nadaljuje, da “to preprosto ni pravično”. No njen zapis so takoj povzeli v njenem “hišnem” večeru, kjer so svoj naslov zapisali kot “represija nad dijaki.”

Preberite tudi: Vsaj 10 dijakov, obtoženih ogrožanja javnega zdravja

Seveda pa odgovornost za pozivanje k protestu ne gre prepisati le dijakom, ampak tudi stranki, ki širi demagogijo, torej Socialnim demokratom in Tanji Fajon ki so učence že nekaj časa nazaj pozivali, naj v šolah ne nosijo mask. Poziv k protestom gre prepisati tudi številnim levim medijem, ki so iz teh dijakov, še posebej iz levičarskega aktivista Larsa Podkrajška delali TV zvezde.

Torej si predsednica Socialnih demokratov predstavlja, da bodo pobude in pozivanja k protestom ter ogrožanje javnega zdravja, zaradi katerega je med drugim prišlo do poslabšanja epidemiološke slike, še posebej na Primorske, kar tako spregledane? Mogoče je tas načrt zrasel le na zelniku Tanje Fajon,

PM