Strokovnjaki so si vse bolj enotni! Smrtonosni virus Covid-19 je ušel iz laboratorija v Vuhanu?

regija

Infektologinja in vladna svetovalka glede virusa Covid-19 Bojana Beović  je prepričana, da je  koronavirus “ušel” iz laboratorija v Vuhanu.

Je virus ušel iz laboratorija?

Beovićeva pravi, da se ji zdi bolj verjetna razlaga, da je virus ušel iz laboratorija. Pravi, da je poslušala razlago nobelovca in francoskega virologa Luca Montagniera, ki je dejal, da v primeru novega korona virusa ne gre za živalski virus. Njegova razlaga je zelo zanimiva. Šlo naj bi za modificirani koronavirus, ki naj bi ga razvijal za cepivo proti hivu. Dejansko vemo, da so to počeli,« je povedala Beovićeva.

Verjetno je pri tem šlo za laboratorijsko napako ali namerno dejanje, je dejala Beovićeva: “Napaka se vedno lahko zgodi. Večina virologov sicer meni, da ni dokazov oziroma zapisov o lepljenju virusov.” Ob tem dodaja, da imamo povsem novo bolezen, ki se je vsi bojimo, in se »poraja vprašanje, v katero smer se bo obrnil svet. Ali bo prevladovalo javno mnenje, da mora biti cepljenje obvezno, ali pa se bodo tudi tukaj okrepili proticepilci. Doslej sta bili v ospredju dve teoriji o izvoru koronavirusa, da so krivi netopirji ali vuhanski laboratorij. Novi koronavirus naj bi se pojavil pri netopirjih in nato razširil na druge živali, s katerih naj bi se okužba prenesla na človeka. A dokazov za to za zdaj še vedno ni.

V laboratoriju v Vuhanu se sicer branijo. Tega virusa na inštitutu niso proučevali. O obstoju virusa sploh nisovedeli. “Kako bi lahko iz laboratorija ušel, če ga nismo imeli?” Se branijo v Vuhanu.

MG


VREME

Maribor
megla
93%
0.5km/h
100%
18°C
19°
17°
19°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.