Šušmarjenje na levi! Golob nad stranko SD, Tanja Fajon ostro nad Goloba?

Tanja Fajon in Robert Golob

Vsi trije kandidati za predsednika Socialnih demokratov Tadej Beočanin, Milan Brglez in Jani Prednik so Golobu že  načeli živce, saj pravijo, da v primeru izvolitve na čelo stranke v sedanjo vlado ne bodo vstopili.


Golob z svojimi predsodki še kar naprej udriha po stranki SD, ki se mu ponižno klanja. Ta se mu seveda ne upa zoperstaviti, saj je več, kot pol vidnih članov stranke napaja prav iz državnega denarja. Premier Robert Golob je namreč prepričan, da morajo vsi predsedniki koalicijskih strank, torej tudi na aprilskem kongresu izvoljeni novi prvak SD, zasedati ministrske položaje. Piše N1.

Se je pa na to se je že precej ostro odzvala sedanja predsednica SD Tanja Fajon. Prav ona se boji, da bo izgubila svoj ministrski stolček in se vrnila v klopi Državnega zbora, kot navadna poslanka, odletel bi pa vedno zaspani poslanec Jonas Žnidaršič. “Mnenja in ocene o tem, kakšna mora biti sestava ministrske ekipe, morajo temeljiti na rezultatih in delu ministrov. Organizacija in vodenje posamične koalicijske stranke pa je zadeva stranke same in ne vsebina koalicijskih dogovorov,” je dejala Fajonova.

Pri vsej zadevi se gre v bistvu za to, kdo bo koga SD, Goloba, ali Golob SD. na koncu pa verjetno niti eni, niti drugi ne bodo prišli v parlament.

 

 

VREME

Maribor
oblačno
67%
1.5km/h
100%
28°C
30°
27°
28°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.