Šušmarjenje RTV zaradi intervjuja z Izraelskim veleposlanikom. Nova24 ga je posnela!

Eyal Sela
Izraellski veleposlanik Eyal Sela. slika: total-slovenia-news

Sporna cenzura nacionalne televizije, ko naj bi odgovorna urednica  Manica Janežič Ambrožič preprečila predvajanje intervjuja z izraelskim veleposlanikom v Sloveniji še vedno odmeva.

Šušmarjenja RTV zaradi intervjuja z veleposlanikom Izraela

Novinar Krevs, ki je za RTV pripravil intervju z izraelskim veleposlanikom, je v pismu programskemu svetu RTV Slovenija poudaril, da je bil z urednikom oddaje Odmevi Valentinom Arehom dogovorjen, da pripravi prispevek, v katerega bo vključil veleposlanika Izraela Eyala Selo, ki je govoril o aktualnih spopadih med Izraelci in Palestinci. Kasneje, ko je bil prispevek že pripravljen,  pa je Areh novinarja obvestil, da ga ne more objaviti, ker je tako zahtevala odgovorna urednica informativnega programa Manica Janežič Ambrožič, češ, da je objava prispevka z veleposlanikom nedopustna, saj naj bi bila predstavljena le ena plat zgodbe, piše SIOL.

Glede rezanja njegove izjave za RTV Slovenija, je Sela povedal, da je bilo posnetega intervjuja za približno dve minuti od česar je RTV Slovenija predvajala zgolj polminutni izsek. Uredniške odločitve Sela prepušča RTV Slovenija, sam si želi zgolj dobiti priložnost, da Slovencem oriše celotno situacijo in pojasni razmere, kakor je to imel priliko storiti na Nova24TV.

Sela je še povedal, da so med Izraelom in Slvoenijo vedno bili dobri odnosi, Izrael je npr. podpiral tudi slovensko neodvisnost, sam je na mestu veleposlanika za Slovenijo zadnja štiri leta. “Ta trenutek,” je povedal Sela, “imamo najboljše bilateralne odnose v zgodovini, sprememba je bil obisk premierja Janeza Janše v Izraelu meseca decembra.”

Si pa lahko pogledate intervju, ki ga je z izraelskim veleposlanikom posnela televizija Nova24TV (brez cenzure), z njim se je pogovarjal Luka Svetina:

P.M.

Video: Nova24 TV
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.