Svetniki MOM podražili avtobus, vodo, odvoz odpadkov in pogrebne storitve. Gondole (še) ne!

seja MOM

Občina draži življenje v mestu ob Dravi. A podražitve niso tako drastične, kot je bil sprva predlog župana Arsenoviča. Tako so svetniki v večini podražili  mestni avtobus, vodo, odvoz odpadkov in pogrebne storitve. Gondole jim (še) ni uspelo.

Občini za financiranje kulture manjka 263 tisoč evrov, sociale 277 tisoč in športa 585 tisoč. Država namreč zavlačuje z izplačilom sofinancerskih pogodb, za katere je občina založila svoj denar in ki skupaj znašajo več kot osem milijonov evrov: “Samo z enim pravočasno plačanim projektom bi rešili vse težave, ki jih imamo.” Pravi župan Saša Arsenovič.

Dejan Kaloh (SDS): “V petek bom nakazal tisočaka za kulturo, ne nazadnje je prav moj brat, s svojim podjetjem poskrbel za izvajanje programa Kina Minoriti. Pozivam pa tudi vse svetnike, predvsem iz Gibanja Svoboda, da naredite enako. To je simbolna gesta.

Denar za šport mora biti zagotovljen, tako Franc Kangler, saj se ta denar zagotavlja skozi dohodnino!

Mestni svetniki so tokrat vendarle soglašali s podražitvijo javnega prometa, za je bilo 18 svetnikov, proti pa 12. Cena ene vožnje z avtobusom bo tako od 1. julija dražja za 30 odstotkov in bo stala 1,3 evra, paket desetih vozovnic se z osmih evrov draži na deset, mesečna vozovnica pa s 30 na 36 evrov. 

So pa svetniki preprečili podražitev gondole, saj niso potrdili njenega izvzema iz gospodarske javne službe in prenosa v Marpromovo tržno dejavnost. Po mnenju Kanglerja bi s tem naredili škodo turizmu. Kljub temu pa bi lahko SDS na eni od prihodnjih sej višje cene potrdila: “Mi ne nasprotujemo podražitvi, nasprotujemo pa drastični podražitvi. 

Brez večje razprave so nato svetniki potrdili višje cene vode, ta se za povprečno gospodinjstvo draži za 62 centov. Soglašali so tudi z višjimi cenami pogrebnih storitev. Grobnina za enojni grob se bo tako podražila za 9,3 evra letno. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.