Predstavniki Smučarske zveze Slovenije (SZS) so sporočili, kdaj bo svetovno prvenstvo v poletih v Planici, ki je marca odpadlo zaradi pandemije novega koronavirusa.

Svetovno prvenstvo v poletih v Planici letos vseeno BO!

Planica bi morala med 19. in 22. marcem letos gostiti svetovno prvenstvo v poletih, a je to zaradi pandemije novega koronavirusa odpadlo. Zdaj bo potekalo v drugi polovici decembra. Lahko potrdim, da bo na koledarju Fisa decembra letos, nekje v drugi polovici v obdobju do božiča. Marca 2021 bo na letalnici seveda še tradicionalni finale svetovnega pokala,” je dejal Tomi Trbovc iz organizacijskega odbora svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, ki ga bo leta 2023 gostila Planica.

SZS in organizacijski odbor sta v torek tudi predstavila napredek pri organizaciji svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, ki ga bo dolina pod Poncami gostila leta 2023. “Trenutno je v ospredju specifikacija programa, ki mora biti usklajen tudi z drugimi prireditvami zaradi TV-prenosov. Vse bližje je tudi uresničitev čezmejnega sodelovanja s Trbižem, kjer naj bi se začeli 30- in 50-kilometrski tekmi v smučarskem teku,” je razkril Tomi Trbovc iz organizacijskega odbora svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju.

MG