Ta pa je bosa. Prejemal socialno pomoč, a sploh ni živel tukaj!

denar, številke
slika je simbolna (pixabay.com)
Ta pa je bosa. Prejemal socialno pomoč, a sploh ni živel tukaj!

Tako se znajdejo tisti, z balkanskimi navadami. Državljan Kosova je prejemal socialno pomoč na naslovu, kjer sploh ni objekta. Izsledili so ga policisti.

Gorenjski policisti za izravnalne ukrepe so obravnavali državljana Kosova, ki je z lažnimi listinami goljufal pri prejemanju socialnih transferjev. Prikazoval je, da z družino biva in dela v Sloveniji, čeprav to ne drži. Prijavljen je bil celo na naslovu, kjer ni objekta, pišejo Slovenske novice.

Kot so pojasnili, si je Kosovec v približno dveh letih na ta način pridobil za 6000 evrov protipravne premoženjske koristi, oziroma toliko socialne pomoči. Po neuradnih podatkih naj bi šlo za otroške dodatke, do katerih ni bil upravičen. Policisti so ga kazensko ovadili zaradi zlorabe pravic iz socialnega zavarovanja, za kar je zagrožena kazen do dveh let zapora. Pri preiskavi sta sodelovali tudi pristojna upravna enota in finančna uprava.

Kako lepo je živeti na tuj račun za naš denar. kajne?

VREME

Maribor
jasno
95%
2%
19°C
20°
19°
19°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.