Slika: Facebook stran Botanični vrt Univerze v Mariboru

Ta teden vas botanični vrt vabi na naslednje dogodke:

  • torek, 22. septembra ob 17.00 uri boste lahko nakupili sadike ameriških borovnic, vzgojene v drevesnici Kren, iz Jarenine. Med 17.00 in 18.00 uro lahko pridete tudi po nasvet o sajenju, rezi in negi, za katere bo na voljo Boštjan Kren, dolgoletni gojitelj teh priljubljenih grmovnic.
  • petek, 25. septembra ob 17.00 se nam pridružite na otvoritvi fotografske razstave z naslovom ‘Rastline iz Rdečega seznama’. Avtor razstave je Marjan Šenica, ljubiteljski fotograf in botanik, ki že vrsto let fotografira rastline na naravnih rastiščih. Njegovi posnetki so pravcat zaklad, saj predstavljajo slikovno različico Male Flore Slovenije. Tokrat bomo na posnetkih lahko spoznavali rastline, ki so na naravnih rastiščih redke, ogrožene in/ali zavarovane. Razstava bo na ogled do petka, 16. oktobra.
  • sobota, 26. septembra ob 14.00 se nam lahko pridružite na brezplačnem vodenem ogledu Botaničnega vrta, ki bo potekal v sklopu Festivala sprehodov, pod zanimivim naslovom ‘Pra’zgodovina mesta Maribor. Poleg osnovnih rastlinskih zbirk boste na vodenem ogledu podrobno spoznali zgodovino in prazgodovino območja, v katerem je umeščeno posestvo Pohorski dvor, del katerega je botanični vrt.

Za udeležbo na dogodkih je potrebno plačati vstopnino v vrt.