Tako je Janša zaključil Janjo Sluga in obljubil pomoč pri cenah naftnih derivatov

Janjo Sluga
Janjo Sluga, slika zajem zasloEmilija Stojmeh Duhna

“Danes bo vlada sprejela uredbo, s katero bo določila najvišje cene naftnih derivatov na črpalkah.” To je zatrdil predsednik vlade Janez Janša. Janja Sluga pa…


Tako ja Janša zaključil Janjo Sluga in obljubil pomoč pri cenah naftnih derivatov

Vodja poslanske skupine nepovezanih poslancev Janja Sluga je danes v državnem zboru premierja Janeza Janšo povprašala o vladnih ukrepih in stališčih do rasti cen energentov in življenjskih potrebščin, s posledicami katerih se soočajo državljani.

Predsednik vlade Janez Janša je nevedni Slugi odgovoril, da je vlada ukrepala, saj so položnice za elektriko, ki jih v zadnjih dneh prejemajo odjemalci, bistveno nižje, hkrati pa se je vlada odločila tudi za razdelitev solidarnostnega dodatka za blažitev energetske draginje. Glede povišanja cen goriva je dejal, da se je povzročala panika, zato je bilo v enem dnevu prodanega šestkrat več goriva kot običajno. Poudaril je, da panika ni potrebna in da je zalog dovolj.

[color-box color=”yellow”] “Danes pa bo vlada sprejela uredbo, s katero bo določila najvišje cene naftnih derivatov na črpalkah. Od jutri naprej bodo cene regulirane,”[/color-box]

VREME

Maribor
jasno
40%
2.1km/h
0%
28°C
30°
27°
28°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.