Slika: STA, NOVA24tv

Potem ko se je prvak Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič v četrtek zvečer in v petek dopoldan razburjal, ker njegova stranka ni bila povabljena v oddajo Pogovor z opozicijo, ki je bila na RTV, na sporedu po pogovorom s predsednikom vlade, mu je “nacionalka” končno dala besedo v odmevih.

Jelinčič ostro nad RTV

Jelinčič je dejal, da je tudi SNS opozicijska stranka, a da so za razliko od drugih konstruktivna opozicija. »SNS je zavezana državi in domovini. Reševali smo Šarčevo, rešujemo tudi Janševo vlado, da bo Slovenija dobro stala,« je dejal.
“Čudi me delovanje javne televizije, ki bi morala spoštovati po navodilih in pravilih in ne po nekih internih pravilih. Zato pa me ne čudi, da se zbirajo podpisi, da se ne bi več plačevalo naročnine in mislim, da bi se moralo tako televizijo ukiniti in postaviti na novo,« je dejal. Voditeljica Odmevov Tanja Starič, ki ja navajena branja s “trotl bobna” se je skušala izvleči iz zagate in Jelinčiču dejala, da je zdaj pri njih in da ima priložnost povedati svoje mnenje ter, da je televizija pri omenjeni oddaji zgolj upoštevala svoja interna pravila! “Ne interna, spoštovati bi morala demokratična pravila. Tukaj sem zaradi tega, ker vas je prizadelo, ker sem napisal ostro pismo in posnel film, prej pa me ni bilo že nekaj let,” je Tanji Starič odvrnil Jelinčič.

Jelinčič je sicer v Odmevih skupaj s predsednikom NSi Matejem Toninom komentiral aktualno dogajanje in u ukrepih, ki jih je  sprejela za zajezitev širjenja koronavirusa.

Ukrepi so dobri. Odlični  so in kažejo rezultate. Težava so tisti, ki ukrepov niso spoštovali. Ljubljana je bila polna raznih biciklistov in pešakov, brez mask, ki so širili virus tam, kjer ga ni bilo prej.« Dodal je še, da bi v Sloveniji morali slediti zgledom sosednje Hrvaške, ki je bil menda nekdo zaradi nespoštovanja vladnih odlokov in ukrepov celo obsojen,” je še dejal Zmago Jelinčič

PM