Tako pa naj bi poleg plače na RTV, služil prek državnih firm Igor E. Bergant?

zajem slike, youtube

Novopečeni (levi) borec za vsestransko ohranitev statusa quo na javni RTV, ima poleg redne zaposlitve v javnem zavodu RTV tudi svoj s. p..

BORIS E. BERGANT, ODLIČNO SLUŽI TUDI PREKO S.P.

Tako pa odlično služi Igor E. Bergant, nekdanji športni novinar, sedaj pa novinar informativne oddaja Odmevi na TV Slovenija. Pravi družbenopolitični delavec, kot bi zanj nekoč dejal Jože Smole. Kot razkriva Požareport, pa Bergant ni samo borec za “pravico” in levi politični novinar, ampak tudi hud privatnik? Služi pa predvsem z državnimi ustanovami.

Igor E. Bergant, ki je kot redno zaposlen na javnem zavodu RTV del javnega sektorja, z vsemi privilegijami vred, velik del svojih dodatnih prihodkov – doslej skoraj 40 tisoč evrov, kar je približno toliko, kot Bergant zasluži s plačo novinarja RTV v letu dni – zasluži na račun državnih institucij oziroma podjetij v državni lasti. Igor E, Bergant je tako dobil praktično od države 38.749 evra.

Če Bergant vodi oddajo na javni RTV, se resnično ne spodobi, da dodatni denar služi z vodenjem različnih komercialnih prireditev?

A da navzkrižja interesov pri novinarju Bergantu niso pravzaprav noben problem, je (ne)nazadnje zelo nazorno in praktično pokazal pred nekaj tedni, ko je med vodenjem Odmevov nonšalantno poročal o nekem napol političnem stališču Slovenskega sodniškega društva, ki ga vodi njegova žena in sodnica Vesna Rakočević Bergant, piše Bojan Požar.

No… take novinarje imamo na nacionalki!

P.M.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.