Tako pa se je Milan Brglez zapletal na soočenju na portalu N1

zajem slike, portal N1

Milan Brglez je v zadnjem tednu kampanje precej “divji”. Tako kot njegovi Socialni demokrati in Gibanje svoboda. Javnomnenjske raziskave, namreč Brgleza postavljajo na tretje mesto, kar pomeni, da po vsej verjetnosti, ne bo videl drugega kroga.


Očitno je moral Milan Brglez spremeniti svojo retoriko iz prijaznega starčka, do revolucionarja, kateri si vmes izmisli še kakšno laž in se ob obremenilnih dokazih spreneveda. Tako je Brglez skušal na vsak način očrniti Anžeta Logarja, a mu to ni povsem uspelo. 

Logar je na soočenju namreč poudaril prepričanje, da v zunanji politiki, ki je bolj na očeh tretjih držav, veleposlanikov, zunanjih ministrov in tistih, ki imajo interakcijo z državo, smiselno ohraniti dostojno kulturo dialoga. Brglez je na očitek Logarja, da ga je z oznako obrtnika, užalil, dejal, da to ne drži. “Nikogar ne žalim. Pojasnjujem razliko med tistim kar je počel kot vodja diplomacije, diplomacija pa je po definiciji tudi obrt, tisti del je bil opravljen v redu. Kadar se je zalomilo, je ko je bilo navodilo z vrha ali je bilo potrebno braniti lik ali tisto kar je v odnosu do evropskih institucij počel sam Janez Janša,” je povedal Brglez. Nato pa se je Brglezu seveda zataknilo, da bi svojo trditev tudi podprl z dejstvi.

Ko pa je voditelj Brgleza povprašal, kjer konkretno naj bi bil problem, je Brglez izpostavil žalitve, ki letele na same poslance Evropskega parlamenta. Logar je Brgleza povprašal, katere žalitve ima v mislih. Ta mu je z nekaj premisleka podal primer evropske poslanke Sophie in ‘t Veld. “Katero žalitev pa sem izrekel?”, je Logar povprašal Brgleza. Brglez je nato pripomnil, da ni mislil reči, da je Logar koga žalil, ampak, da naj bi branil Janšo v odnosu do nje. “Kje sem ga pa branil?”, ni odnehal Logar. Brglez mu je odgovoril, da je to naredil v našem parlamentu in še nekje drugje. Ker Brglez zopet ni postregel z ničemer konkretnim, ga je Logar povprašal, kje se je vendar to zgodilo. “Glejte, da bom moral sedaj vsako stvar raziskovat do konca zaradi tega, da bi lahko postavil točko, kjer se te zadeve pravzaprav razlikujejo”, je Brglez odgovoril in s tem dokazal, da je bilo njegovo blatenje brez kakršen koli osnove.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.