Tako so znane Mariborčanke poveličevale partizanstvo?

Mariborčanke, slika Twitter / Bojan Požar

Naj se sliši še tako nemogoče, a drži. Mariborčanke, med njimi  štajerska ginekologinja, nekdanja županova dama in lastnica znanega lokala na Poštni, ter nekaj ostalih dam, po vsej verjetnosti so to volivke Gibanja svoboda, so se šle maškarado in poveličevale partizanstvo?

Saj ni res pa je Spet je prišel 27. april, dan ko si tudi nekateri levičarji in tisti, ki jim slovenska osamosvojitev ni bila nikoli intimna opcija dajo duška. Po dvaintridesetih letih samostojne države, se nekateri očitno “strgajo s ketne” in poveličujejo nekaj, za kar v bistvu ni nobene potrebe?

Nič ni narobe z zgodovinskim dejstvom in na koncu koncev tudi ne s praznikom, čeprav je  bil datum 27. april popolnoma zlagan, saj se takrat ni zgodilo popolnoma nič takega, kar bi morali praznovati. No za nekatere, pa je to dan, ko očitno pridejo “iz gozda” na plano takšne in drugačne maškare in se našemijo v partizane, ter svoje slike objavljajo na družbenih omrežjih zato, da razdvajajo in jezijo slovenski narod. 

Na twitterju razburja fotografija, tvita, katerega je objavil novinar Bojan Požar, kjer je lastnica restavracije Bašćaršija, Zekira Marković objavila sliko, kjer mariborske dame “glumijo” partizanke, z okupatorsko rdečo zvezdo na kapi. Med njimi je tudi štajerska ginekologinja in nekdanja županova dama. Če je to sporočilo pristno, sa resnično sprašujemo Je sploh možno? Poveličevanje partizanov, ki so v veliki večini krivi za tisoče smrti nedolžnih Slovencev, poveličevanje peterokrake zvezde, katero so leta 1991 nosili na kapi tisti, ki so streljali po Slovencih? Kaj je  tisto, kar nam Zekira, ki je prišla v Slovenijo iz Bosne sporoča?

Na twitterju je znašlo tudi veliko jeznih odgovorov na objavljeno sliko:

– (Andrej Čufer) A tokrat pa nobene sodnice. Fantje za orgijo pa vsi iz Graca in v črnih uniformah in jahalnih škornjih.

– (Bojan Zadel) Zelo male krvavordeče zvezde, glede na količino prelite krvi za medvojne in povojne zločine!

– (Marko) Tako so se včasih slikali nacionalsocialisti in tako sa danes slikajo skrajni socialisti. Če je prvim bilo mesto v zaporu, pričakujemo, da je tam mesto tudi tistim s krvavo petokrako.

– (Lotta Šega) Če bi te dame na sliki vprašali, kdaj se je začela 2 sv. vojna, sem prepričana, da pojma nimajo.

– (Anica Jankovič) Vsega imajo polno rit na tuj račun zato se tako totalitarno obnašajo… sramotne razvajane budale…

– (Blanka) Jugoviči mislijo, da je pod to vlado prišel njihov čas. Naša napaka je bila, da smo bili premili in napolnili 1991 premalo trajektov. To bo potrebno v bodoče popraviti, če hočemo obddržati pridobitve naše osamosvojitve

In, kot je zapisal eden od twitter uporabnikov: Pojdite v Rusijo, ker Jugoslavija več ne obstaja. Nam pa pustite normalno življenje, če sploh še obstaja glede na dogajanje.

 

(Zapisi na družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala e-Maribor)

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.