vse manj je možnosti, da bi slovenske nogometna reprezentanca zaigrala na mariborskem nogometnem stadionu. Obnova zahodne tribune Ljudskega vrta se izmika, obljubam župana Arsenoviča pa nihče več ne verjame.

Slovenske reprezentance v Ljudski vrt še nekaj časa ne bo?

Kljub temu da je selektor izbrane vrste Matjaž Kek močen zagovornik, da reprezentanca nekatere tekme igra v Mariboru, slovenskih nogometašev v Ljudski vrt do nadaljnjega ne bo. Kot piše portal Maribor24, Ljudski vrt več ne ustreza UEFINIM zahtevam, kar je tudi glavni razlog, da se reprezentanca v teh kvalifikacijah za EURO 2020 ni predstavila mariborski publiki. In tako bo tudi v prihodnje naj Kekovih izbrancev do prenove v Ljudski vrt naj ne bi bilo.

Ogrožena otvoritvena tekma vropskega prvenstva do 21 let?

Kljub odločitvi, da se s prenovo ne hiti, pa ima le-ta vendarle določen nujen datum dokončanja. Tako vsaj upajo nogometni privrženci. Ti si bodo junija 2021 namreč v Ljudskem vrtu lahko ogledali otvoritveno tekmo evropskega prvenstva do 21 let, ki ga skupaj gostujeta Slovenija in Madžarska. Seveda če bo stadion že obnovljen, kajti Ljudski vrt po UEFINIH standardih ni primeren niti za igranje tekem pod njihovim okriljem v mlajših kategorijah.

Arsenoviču se z ljudskim vrtom ne mudi. 

Saša Arsenovič je ob nastopu županovanja glede obnove začrtal svojo vizijo. Januarja je prekinil javni razpis za obnovo zahodne tribune in se odločil, da s prenovo ne bodo hiteli. Trenutni okvirni datum dokončanja je postavljen v pomlad 2021. Očitno Ljudski vrt torej ni prioriteta župana. mogoče pa bi moral postaviti v bližino Ljudskega vrta svoj lokal, mogoče bi potem Mariborčani prenovo le kmalu doživeli?

MG