Tekme slovenske reprezentance v nogometu se bodo igrale v Mariboru?

pixabay

Slovenska članska nogometna reprezentanca bo v torek dobila novega selektorja. Nogometna zveza Slovenije bo ob 18. uri na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju razkrila novega šefa izbrane vrste. To pa bo, za zdaj še neuradno, Matjaž Kek, ki ga čaka težko delo za zadovoljitev javnosti po izpadu reprezentance v najnižji razred evropskega nogometa.

Mariborčan je sicer reprezentanco vodil že med letoma 2007 in 2011 in jo popeljal na svetovno prvenstvo 2010. Kot se je izkazalo, je bilo to zadnje veliko tekmovanje za Slovenijo. Po koncu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 je takratni predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin s Kekom predčasno prekinil sodelovanje. Matjaž Kek je kasneje odšel na Hrvaško in postal uspešen trener NK Rijeka.

Slovenska reprezentanca je sedaj pod vodstvom Tomaža Kavčiča končala z izpadom v ligo D, najnižji rang tekmovanja in ravno Matjaž Kek naj bi reprezentanco potegnil iz brezna.

Kako zahtevno bo popravljanje vtisa, pa kaže tudi to, da je Slovenija trenutno komaj na 62. mestu na lestvici Mednarodne nogometne zveze.  Jeseni 2010 je slovenska reprezentanca dosegla namreč že 15. mesto. In to prav pod Kekovim vodstvom. Takrat so bile tekme tudi v Mariboru. Po novem bodo verjetno spet, saj naj bi bila to ena izmed Kekovih zahtev.

vir: reporter

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.