Temu se danes smeji vsa Slovenija. Poglejte si to neumnost, ki jo je izustila Asta Vrečko!

Asta Vrečko, slika Nova24TV

Česa vse ne bomo še slišali od levih vladarjev? Še posebej kar se tiče pobiranja davkov je levica zelo dosledna. Do drugih seveda. Po socialistično?

Davki so obvezna finančna dajatev, ki jo posamezniki, podjetja in druge pravne entitete plačujejo državi. Davki so glavni vir financiranja javnih storitev, kot so šolstvo, zdravstvo, infrastruktura, socialna varnost in druge javne dejavnosti. 

In zakaj je levičarska politika usmerjena predvsem na pobiranje davkov? Ker se v Sloveniji veliko denarja, ki pride iz davkov nameni, njihovim dejavnostim. V večini primerov so to nevladne organizacije, ki rastejo, kot gobe po dežju. 4. januarja 2024 je bilo recimo v Sloveniji registriranih kar 27.390 nevladnih organizacij, od tega 23.214 društev, 3.915 (zasebnih) zavodov in 261 ustanov. 

In kako gre Sloveniji pri pobiranju davkov? Po prvih znanih podatkih je finančna uprava lani pobrala 22,5 milijarde evrov javnofinančnih prihodkov. Več je bilo pobranega DDV, več davka na dohodke pravnih oseb, več prispevkov za socialno varnost. Če primerjamo z letom 2022, je bilo lani pobranih 1,5 milijarde evrov oziroma sedem odstotkov več davkov in dajatev.

Zato pa preseneča izjava predsednice stranke Levica Aste Vrečko, bi namreč pobrala, kar za 800 milijard davkov. No morebiti Vrečkova živi še v stari jugi in v sanjah pobira davke v nekdanjih republikah Jugoslavije, pri tem pa ji veselo pomaga Milka Planinc? No šalo na stran, a drugače si niti ne predstavljamo kako je Vrečkova prišla do številke 800 milijard?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
49%
4.5km/h
75%
13°C
14°
13°
12°
Sat
5°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.