Tenisaču Đokoviću preklicali vizo. GROZI MU DEPORTACIJA!

Novak Đoković, slika Wikipedija

Da Avstralija ni Balkan in še manj Srbija so dokazali avstralski organi, ki Đokoviću niso dovolili nastopa na teniškem tekmovanju, ker je že na začetku imel težave z dokazovanjem PC potrdila. Kasneje se je izkazalo, da, naj bi potrdilo celo imel, a to naj bi pomenilo, da se je takrat okuženi Đoković prosto gibal okoli.

Avstralija bo Đokovića deportirala iz države

Avstralski minister za priseljevanje Alex Hawke je sporočil težko pričakovano odločitev. Vizo Novaka Đokovića je preklical. Tako prvemu zvzedniku svetovnega tenisa zdaj grozi deportacija.

 Seveda lahko Đoković zdaj spet sproži sodni postopek. Po poročanju nekaterih medijev naj bi ga čakal pospešen sodni proces, ki bi bil zaključen pred nedeljo in s tem pred glavnim žrebom za turnir.

O takšni odločitvi se je ugibalo že nekaj ur nazaj, ko je ime Novaka Đokovića izginilo s seznama za popoldanski trening na enem izmed teniških igrišč. Mediji so poročali tudi o teriji, da naj bi Hawke zavlačeval s svojo odločitvijo zato, ker se je hotela  vlada v vmesnem času dogovoriti s prvim igralcem sveta, da bi sam zapustil Avstralijo v izogib kazni 3-letne prepovedi vstopa v državo v primeru, da ga minister izžene.

Izjava imigracijskega ministra: “Ta odločitev je sledila odredbi zveznega okrožnega in družinskega sodišča z dne 10. januarja 2022, ki je razveljavilo predhodno odločbo o preklicu zaradi postopkovne pravičnosti. Pri odločitvi sem skrbno pretehtal informacije, ki mi jih je posredovalo Ministrstvo za notranje zadeve, avstralska mejna kontrola in gospod Đoković. Morrisonova vlada je trdno zavezana zaščiti avstralskih meja, zlasti v zvezi s pandemijo covid-19. Zahvaljujem se uradnikom ministrstva za notranje zadeve in avstralske mejne kontrole, ki vsak dan delajo v korist avstralskih interesov v vse bolj zahtevnem okolju.” Piše portal Sport klub.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.