Težav še ni konec! Računsko sodišče pod drobnogled vzelo stranko SD!

fajon sd
stranka SD, Slika: Nova24TV

Ladja stranke SD se potaplja. Zagotovo je stranka v največji krizi od obstoja. Po vseh aferah s sodno stavbo, so jih pod drobnogled vzeli še na računskem sodišču.


Po vseh nepravilnostih in šušmarjenja s podrtijo na Litijski cesti, pri stranki SD, Računsko sodišče izvaja sedaj revizijo na podlagi sklepa o izvedbi revizije, ki je bil izdan 13. junija 2023. Gre sicer za obvezno revizijo poslovanja stranke v skladu s členom 24.b zakona o političnih strankah. A vseeno gre pri tej reviziji še za nekaj več.

Pod drobnogledom financiranja stranke je med drugim, tako, tudi visoka najemnina, ki jo plačuje Inštitut 1. maj. Gre za zavod, ki je bil ustanovljen s strani predsednice stranke Tanje Fajon in zdaj že nekdanjega generalnega sekretarja stranke Klemna Žiberta. Zavod oz. inštitut 1. maj plačuje stranki SD, ki je lastnica prostorov, ki jih inštitut 1. maj najema, mesečno za kar 13.500 evrov. Letno pa kar 40 odstotkov vseh prihodkov v letu 2023.

Pri tem se poraja vprašanje, zakaj inštitut s tremi zaposlenimi sploh potrebuje prostore v višini 448 kvadratnih metrov. Gre za prikrito financiranje politične stranke? 

Inštitut Tanje Fajon, 1. maj, se namreč financira s pomočjo donacij podjetij in posameznikov. Identitete teh vodstvo inštituta ne želi razkriti. Ali gre za podjetja, ki so hkrati tudi prejemnice javnih sredstev, “ne vedo”. Oddaja Tarča je včeraj razkrila, da so Socialni demokrati iz tega naslova prejeli 162 tisoč evrov.

Da je finančni aranžma med inštitutom in stranko izjemno nenavaden, pokaže tudi hiter pregled cen sorodnih nepremičnin. Za primerjavo. Najdražja hiša, ki se oddaja v Ljubljani, se oddaja za 5,5 tisoč evrov na mesec. Gre za 400 kvadratov na novo adaptirane hiše na 1220 kvadratov parcele. To je najdražja ponudba iz portala Nepremičnine.net, ki sploh obstaja.

Bo šušmarjenje z nepremičninami dokončno pokopalo stranko SD?

 

viri: Nova24TV, Žurnal24

VREME

Maribor
oblačno
64%
2km/h
89%
29°C
31°
28°
28°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.