Težavami stanovalcem v ulici Moše Pijada 21 a in b ter 23 a, b in c ni videti ne konca ne kraja. Še v letošnjem letu so lahko svoje avtomobile parkirali na parkirnem prostoru pred blokom, pred kratkim pa so brezplačno parkirišče (pre)uredili v plačljivo.

Stanovalcem ostalo le plačljivo parkirišče!

Nekdanja trgovina Metalka, ki se je spomnimo vsi Mariborčani in Mariborčanke, je nekdaj imela podzemno garažo, streha te pa je bila včasih zelenica z otroškimi igrali. Podzemne garaže in zelenico so uporabljali stanovalci, predvsem blokov na Ulici Moše Pijada 21 a in b, 23 a, b in c ter Machove ulice 1, 3 in 5.

Kmalu po propadu Metalke pa se je lastnik podzemne garaže menjal in leta 2010, zaradi domnevnih zamakanj in posledično popravil hidroizolacije strehe garaže, odstranil zelenico pred blokom in površino asfaltiral. Letos pa je podjetje Amino iz Murske Sobote ki je lastnik podzemne garaže in tudi strehe nad njo, brezplačno parkirišče (pre)uredilo v plačljivo parkirišče, za katerega ima tudi uporabno dovoljenje. Stanovalcem je torej za parkiranje ostalo na voljo le funkcionalno zemljišče blokov, ki pa je občutno premajhno, poše Maribor.info

Danes je torej situacija takšna, da stanovalci brezplačno parkirajo le tik ob bloku, kjer je število parkirnih mest daleč premajhno za vse stanovalce bloka, parkirišče na ploščadi sredi dvorišča pa sameva: »Sicer nam po eni strani to paše, ker se lahko naši otroci igrajo in s kolesi vozijo po dvorišču,« je optimistična stanovalka.

Kje je tu občina, kje je tu župan Arsenovič? Stanovalci so utrujeni od boja, od tega, da jih nihče ne sliši, prav tako pa so razočarani nad sistemom, ki take primere dopušča.

M.G.