Težave Ilke Štuhec z Smučarsko zvezo Slovenije?

VIR: WIKIPEDIJA

Pri Smučarski zvezi Slovenije pospešeno podpisujejo pogodbe o sodelovanju s tekmovalci, pri Ilki Štuhec pa se je zataknilo. Svetovna prvakinja v smuku, ki deluje s samostojno ekipo, spet ne najde skupnega jezika glede financiranja njenega pripravljalnega in tekmovalnega programa. Tudi Tina Maze je imela težave. Poroča 24ur.

Kje se je zataknilo?

Svetovna prvakinja v smuku, dela sedaj samostojno in tu je tudi jedro problema. Športniki so največji promotorji države in zanje bi morala država in posledično športna zveza bolje poskrbeti. Je pa Ilka Štuhec ena najbolj zaželenih športnic s katero želijo sodelovati tudi velika podjetja. Ilka si takih uspehov ni nabrala čez noč. Športniki se za svojo reprezentanco in svoj klub borijo s srcem in z velikimi odrekanji. Očitno nekateri pri SZS tega ne razumejo.

Med Ilko in SZS se je seveda zataknilo pri denarju. SZS naj Ilki nebi v celoti finančno krila celotnega programa, ki ga predvidevajo za našo smučarko. Od priprav na ledenikih, do treningov ipd. Zato tudi pogodba ni podpisana. So se pa pri SZS zavili v molk in odločitev zaenkrat še ne komentirajo.

A Ilka si podporo SZS zagotovo zasluži!

M.G.