Titovi častilci, to si preberite! Kako je Tito kaznoval anticepilce?

slika Yugotour

Tudi v prejšnjem komunističnem sistemu so imeli s tistimi, ki so zavračali cepljenje na malo težav. A takratna oblast je bila brez milosti.

TO JE TITO POČEL Z LJUDMI, KI SE NISO HOTELI CEPITI

Hrvaški portal Index je objavil dokument iz leta 1947, ki dokazuje, da je imel z anticepilci težave tudi Josip Broz – Tito. A on z ljudmi, ki so zavrnili cepljenje, ni imel milosti. Ko je mladinska brigada, ki je sodelovala pri gradnji železnice Šamac–Sarajevo, zavrnila prejem cepiva, so iz njenega imena vzeli besedo ‘udarna’, kar je takrat veljalo za veliko sramoto. 

»3. liška brigada se kaznuje z odvzemom imena udarne brigade, ker se 90 mladih iz te brigade ni želelo cepiti in se s tem ustvarja možnost širjenja nalezljivih bolezni in ogrožanja zdravja mladih,« je zapisano v obrazložitvi. Stavek je bil prebran javno, pred zborom vseh brigad na mladinski delovni akciji na železnici Šamac – Sarajevo, s čimer je bila sramota še večja.

Ti ljudje so bili za vedno zaznamovani kot nekdo, ki namenoma ogroža zdravje ljudi. Zagotovo je tem ljudem pripadla še kakšna hujša kazen za katero ve le Tito.

Obrazložitev odločitve. FOTO: Oslobođenje/FBP.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.