Titovi častilci, to si preberite! Kako je Tito kaznoval anticepilce?

slika Yugotour

Tudi v prejšnjem komunističnem sistemu so imeli s tistimi, ki so zavračali cepljenje na malo težav. A takratna oblast je bila brez milosti.

TO JE TITO POČEL Z LJUDMI, KI SE NISO HOTELI CEPITI

Hrvaški portal Index je objavil dokument iz leta 1947, ki dokazuje, da je imel z anticepilci težave tudi Josip Broz – Tito. A on z ljudmi, ki so zavrnili cepljenje, ni imel milosti. Ko je mladinska brigada, ki je sodelovala pri gradnji železnice Šamac–Sarajevo, zavrnila prejem cepiva, so iz njenega imena vzeli besedo ‘udarna’, kar je takrat veljalo za veliko sramoto. 

»3. liška brigada se kaznuje z odvzemom imena udarne brigade, ker se 90 mladih iz te brigade ni želelo cepiti in se s tem ustvarja možnost širjenja nalezljivih bolezni in ogrožanja zdravja mladih,« je zapisano v obrazložitvi. Stavek je bil prebran javno, pred zborom vseh brigad na mladinski delovni akciji na železnici Šamac – Sarajevo, s čimer je bila sramota še večja.

Ti ljudje so bili za vedno zaznamovani kot nekdo, ki namenoma ogroža zdravje ljudi. Zagotovo je tem ljudem pripadla še kakšna hujša kazen za katero ve le Tito.

Obrazložitev odločitve. FOTO: Oslobođenje/FBP.M.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
90%
0.5km/h
100%
2°C
4°
1°
1°
Tue
2°
Wed
2°
Thu
2°
Fri
2°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA