To pa je razkošje! Tu je bivala Asta Vrečko in njena delegacija? Za naš denar, seveda!

Hotel Hilton Berlin

Kulturna ministrica Asta Vrečko, je še ena tistih ministric, kateri je socializem dober le na jeziku, v bistvu pa rada biva v luksuznih “kapitalističnih” hotelih za naš denar?

Ministrica za kulturo Asta Vrečko skorajda ne zamudi priložnosti za službene obiske v tujini, ki jih po možnosti podaljša za zasebne izlete. Tako je bilo tudi z njeno službeno potjo v Berlin sredi februarja, kamor je najprej odpotovala z družino, piše Reporter.

Uradni obisk v Berlinu je bil 13. in 14. februarja, ministrica pa je po informacijah Reporterja v nemško prestolnico z družino priletela že v četrtek, 9. februarja. Nato sta se njena partner in otrok z letalom vrnila v Slovenijo, ministrica pa je tam počakala na delegacijo svojega ministrstva. Srečala se je z nemško ministrico za kulturo Claudio Roth, obiskala je koncert skupine Gallina in Alda Kumarja ob slovenskem kulturnem prazniku, Muzej evropskih kultur in Galerijo Aedes, srečala se je tudi z slovenskimi umetnicami in umetniki, živečimi v Berlinu. Seveda pa ni spala kar v nekem hotelu, ampak v petzvezdničnem hotelu Hilton v središču Berlina.

Stroške njenega potovanja je krilo ministrstvo za kulturo. V Berlin je sicer odpotovala nekaj dni prej v zasebni režiji. Delegaciji se je pridružila v ponedeljek zjutraj, ko so se začele uradne obveznosti. Stroške poleta in nastanitve za partnerja in otroka do ponedeljka naj bi ministrica poravnala sama.

Stroški vozovnic za petčlansko delegacijo so znašali 3550,76 evra, stroški prenočitev pa 2520 evrov.

Neverjetna je zanimivo vsota za letalske vozovnice, saj če 3550 evrov delimo s pet, kolikor je bilo članov uradne delegacije, potem je na eno osebo vozovnica stala 710 evrov. Zanimivo je to, kot piše Reporter, če bi navadni državljan v nedeljo odpotoval z letalom z Brnika v Berlin in tam ostal do srede, bi moral za povratno vozovnico odšteti (le) 452 evrov. Kakšen nori kapitalizem, kajne Asta?

slike: Hotel Hilton, Berlin

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.