To so nekateri največji osmoljenci letošnjih volitev! Poglejte koliko glasov so dobili.

kul opozicija
Leva opozicija, SLIKA: DEMOKRACIJA
Največji luzerji volitev.

Največji “luzerji” volitev so zagotovo kul opozicija, saj od njih pravzaprav ni ostalo praktično nič, oziroma zelo, zelo malo. A nekateri se še vedno šopirijo, kot bi bili zmagovalci.

To so največji osmoljenci volitev med parlamentarnimi strankami?

Nekateri poslanci so si na aprilski volitvah naredili pravo sramoto.  Najprej poglejmo nekatere sramotne mariborske rezultate. Poslanec SD Franc Trček je v okraju Maribor 4, dobil komaj 610 glasov, ali 6.91%, Še slabše je šlo v istem okraju Andreju Rajhu, SAB, ki je prejel pičlih 325 glasov, ali skromnih 3.68%. Največja osmoljenka volitev pa je zagotovo  Lidija 

Divjak Mirnik iz LMŠ, ki je dobila sramotnih 377 glasov, ali le 3,35%, pred njo je bil v istem okraju celo Branislav Rajič iz SAB, ki je dobil 382 glasov, ali 3.39%.

Odhod Franca Trčka iz parlamenta, zajem slike – Planet TV

Sramotni pa so tudi glasovi prvakov nekaterih strank. V prvi vrsti je to Marjan Šarec in njegov LMŠ. Stranka, ki je na volitvah leta 2018 dosegla zavidljiv rezultat in dobila kar 112.250 glasov, je na letošnjih volitvah dosegla pravi polom. Letos so stranki LMŠ namenili volivci le 43.885 ljudi, kar je za kar 58.365 ljudi manj. Popolni poraz torej. Tudi Prvaku Marjanu Šarcu ni bilo prizanešeno. V domačem Kamniku, kjer je celo županoval, je dosegel sramotni rezultat. Dobil je le 2746 glasov, kar je 4000 glasov manj, kot pred štirimi leti. Premagala ga je celo dokaj neznana Nežka Poljanšek iz SDS za skoraj 1500 glasov. Šarec ni zmagal niti v lastnem naselju Šmarca, kjer je dobil sramotnih 158 glasov, veliko več od njega sta dobila Aleš Lipičnik iz Svobode 242 glasov in Nežka Poljanšek iz SDS 197 glasov.

Marjan Šarec

Marjan Šarec, odhod , slika: Demokracija

Še huje se je zgodilo s predsednico stranke SAB Alenko Bratušek. Ta je kot po navadi kandidirala v volilni enoti Kranj. Na volitvah pa dobila sramotnih 726 glasov, kar je sicer 4.97 %, več od same stranke, a za predsednico je to sramotni rezultat. Sicer pa se v državni zbor ni uvrstila niti leta 2018. Celo Marko Bandeli je od Alenke Bratušek dobil več glasov, pa čeprav tudi sramotno nizko. Le 853. To pomeni 5.68%.  Njihov generalni sekretar, Jernej Pavlič, si je sramoto naredil v Ljubljani in kar v dveh volilnih okrajih v prvem je dobil je le 613 glasov, kar pa je le 3.52%. V drugem pa le 429 glasov. Pred njim je bil celo Zlatan Čordič Zlatko. Tudi Maša Kociper se v Ljubljani ni odrezala prav dobro. Dobila je le 542 glasov.

Alenka Bratušek lažni profil

Alenka Bratušek, slika twitter

Kot smo že pisali je katastrofo od rezultata naredila tudi stranka SD. Le 6.69% je stranke dosegla  na volitvah, Za njih je glasovalo le 79.709 volivcev po celotni državi. Skoraj 10.000 glasov je Socialnim demokratom splavalo po vodi v primerjavi z volitvami pred štirimi leti. Poleg tega se v parlament ni uspelo uvrstiti nobenemu podpredsedniku, še Tanja Fajon se je za las uvrstila v parlament. Dobila je le 1172 glasov, kar je le 8.74%. Od parlamenta se na primer poslavljajo Matjaž Nemec, Dejan Židan, Franc Trček, Marko Koprivc. Če nebi Jani Prednik dobil na Ravnah na Koroškem kar 2894 glasov ali 19.43% potem bi bila stranka še veliko na slabšem. Danes pa se postavljajo v medijih, kot da so najmanj zmagovalci volitev.

Tanja Fajon, SD

Tanja Fajon, SLIKA: Demokracija

Tu pa je še vedno glasna Levica, ki je komaj prilezla v Državni zbor. Sramotni rezultat so dosegli prav vsi akterji. Miha Kordiš denimo le 6.65%. Zavidljiv rezultat je dosegel le Miha Kordiš, ki je dosegel 14.75% glasov in v bistvu rešil stranko pred polomom. Sramoto pa si je tokrat naredil (tokrat na srečo oblečeni) Boštjan Koražija, ki je na Ptuju dobil pičlih 516 glasov.

boštjan koražija

Boštjan Koražija, Levica, slika: Instagram

V parlament ni uspelo niti Gibanju Povežimo Slovenijo. Glavni akterji sicer niso dosegli slabega rezultata, a na državni ravni vseeno premalo za vstop v parlament. Zdravko Počivalšek je dosegel kar 2192 glasov v enoti Šmarje pri Jelšah in kar 12.37% glasov, kar je zavidljiv rezultat. Tudi Franc Kangler je za enoto Maribor 3, ki vključuje tudi občino Duplek, dosegel zavidljiv rezultat, 1018 glasov, ali 8.75%. Se je pa gibanje izredno slabo odrezalo v Ljubljanskih volilnih enotah, saj nikjer niso presegli 3% glasov, podobno je bilo tudi na obali. V Piranu, je recimo njihov kandidat dr. Gorazd Pretnar dobil le 140 glasov.

kangler

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.