slika: publishwall

Tadej Pogačar je v Parizu potrdil svojo prvo zmago na dirki po Franciji. Na največji kolesarski preizkušnji na svetu je osvojil tri majice, obenem pa bo tudi zaslužil daleč največ med vsemi kolesarji, zaradi česar bo zadovoljna tudi njegova ekipa UAE Team Emirates.

Tadeju Pogačarju zasluženo tudi največ denarja

Povsem zasluženo je Tadej prejel tudi največ denarja. Do 15. etape po podatkih Gracenota in izračunih po pravilniku Toura je zbral 35.220 evrov za etapne uvrstitve, prihode na gorske cilje ter nošenje majic (bele in pikčaste), v naslednjih petih etapah pa še 21.380 evrov. Ob tem je zaradi vožnje v rumeni, pikčasti in beli majici na poti do Elizejskih poljan zaslužil še 1100 evrov. Če bi etapo končal v prvi dvajseterici, bi dobil še nekaj evrov več, a to zaradi sprinterskega zaključka ni verjetno, saj prihod v cilj v Parizu ekipa z zmagovalcem obeleži s skupnim prihodom preko ciljne črte.
Tadej je samo z etapami na letošnjem Touru zbral 57.700 evrov. Največji del tega zneska so tri etapne zmage v skupni vrednosti 33.000 evrov. Odšteti je treba dve kazni, ki si ju je prislužil zaradi odvrženih smeti zunaj za to določenih območij, s čimer bo seštevek za okoli 372 evrov manjši.

Bo pa Tadej zaradi prvega mesta v skupnem seštevku rumene majice prejel dodatnih 500.000 evrov, za zmagi v razvrstitvi za belo in pikčasto majico pa še 20.000 oziroma 25.000 evrov. Skupaj bo torej za ekipo UAE Team Emirates ob prihodu v cilj na Elizejskih poljanah zaslužil 602.328 evrov.

Tadeju iskreno čestitamo!

MG