Toliko kazni so dobili včeraj nogometni navijači Olimpije!

slika: Facebook profil NK Maribor
Koliko kazni so dobili

Sobotni derbi med Mariborom in Olimpijo na stadionu Ljudski vrt je minil v znamenju navijaških izgredov. Navijači so poškodovali tudi policista.

Toliko kazni so dobili včeraj nogometni navijači Olimpije?

Policisti v policijskem poročilu navajajo, da si je tekmo ogledalo 8.250 gledalcev, od tega okoli 500 navijačev navijaške skupine Viole in okoli 300 organiziranih navijačev skupine Green Dragons ter še okoli 150 podpornikov NK Olimpija.


Ob varovanju nogometne tekme so policisti: 10 kršiteljem vročili plačilne nalog, za enega kršitelja bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, ugotovili kršitev izrečenega ukrepa prepovedi udeležbe  na javni prireditvi, organizatorju prireditve izdali odločbo o prekršku v t. i. hitrem postopku, ker ni zagotovil vseh ukrepov na javni prireditvi, voznika osebnega avtomobila pridržali do streznitve, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 1,05 mg/l alkohola, kršitelja javnega reda in miru pridržali do streznitve, kršitelja javnega reda in miru pridržali za čas trajanja prireditve, pridržali osumljenca kaznivega dejanja, ki je napadel policista.

Policista so odpeljali v UKC Maribor. Utrpel je lažje poškodbe, osumljenca pa so prijeli in pridržali. Kazensko ga bodo ovadili.

VREME

Maribor
delno oblačno
47%
1.5km/h
40%
28°C
30°
28°
28°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.