Toliko pa ima pod palcem “socialist” Luka Mesec

Luka Mesec, Levica
Luka Mesec, Levica

Politiki so javne osebe, ki se morajo z nastopom funkcije odreči precejšnjemu delu svoje zasebnosti. In zanimivo je videti, koliko inajo pod palcem tisti, ki sami sebe imenujejo socialisti.

Minister Mesec, (stavek je že sam po sebi smešen) iz stranke Levica, ki je prvič del vlade, ima v lasti stanovanjsko nepremičnino velikosti 70 kvadratov v bližini ljubljanskega mestnega jedra v stavbi iz leta 1927. Koliko je težka hipoteka in do kdaj ima Mesec kredit. Uporabna površina nepremičnine znaša 65 kvadratnih metrov, na njej pa je vpisana 176.500 evrov »težka« hipoteka. Posojilo, najeto pri BKS Bank AG, seveda ni zastonj – zanj plačuje šestmesečni Euribor, povečan za 1,5 odstotka. Posojilo je koordinator Levice najel v začetku leta 2021, medtem ko v plačilo zapade leta 2046.

Prav tako nima naložb v kriptovalut, vrednostnih papirjih ali umetninah, razen dveh slik  Jasmine Cibic. Ni lastnik ali družbenik nobenega podjetja. Odgovora o velikosti zneska prihrankov na računu mesca pa so skriti. Očitno niso za vsaka ušesa.

Avto, znamke  BMW 520d. s katerim se prevaža pa naj bi bil služben.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
93%
1.5km/h
100%
13°C
14°
12°
12°
Mon
11°
Tue
8°
Wed
10°
Thu
10°
Fri

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA