Predsednik računskega sodišča zaposlujel
Slika: Maribor24

Dokazano lažnivi predsednik Računskega sodišča RS Tomaž Vesel, je potegnil zanimivo potezo. Zaposlil je novinarja, ki nista poročala o njegovih bajnih zaslužkih.

TOMAŽ VESEL ZAPOSLUJE NJEMU VŠEČNE NOVINARJE

Dokazano lažnivi predsednik Računskega sorišča RS Tomaž Vesel, ki ga je na laž postavila Komisija RS za preprečevanje korupcije, ko je črno na belem zapisala, da dokument, na katerega se je Vesel skliceval v obrambi svojih 205 tisoč evrov letnega, a nelegalnega dodatnega zaslužka pri Fifi, je potegnil zanimivo potezo. Pravzaprav več njih.

Po informacijah iz dopisa, ki so ga prejeli v uredništvo novinarski kolegi portala Škandal24, je Vesel zaposlil kar dva, ki v času, ko smo razkrivali Veselovo nedovoljeno služenje, o tem nista poročala. Na računsko sodišče po informacijah našega vira zaposluje novinarko Pop TV Tino Kristan in novinarja RTV Slovenija Vikija Tvrdya. Slednji je tudi programski svetnik RTV Slovenija in dolgo podpornik generalnega direktorja Igorja Kadunca.

Pred kratkim naj bi pri Veselu službo dobila gospa iz SD-jevske linije Francija Križaniča, Katja Božič. Tako se taki, ki so tiho, takrat, ko nebi rabili biti mastijo pri koritu računskega sodišča.

PM