Včeraj popoldan je prišlo do tragične delovne nesreče, v kateri je umrl Mariborčan, 59-letni delavec Elektra Maribor.

Kaj se je zgodilo?

V sredo zgodaj popoldan je Elektro Maribor prejel obvestilo, da v Spodnji Velki nimajo električne energije. Tako so na teren poslali nadzornega monterja, ki je ugotovil, da je v tamkajšnji transformacijski postaji pregorela visokonapetostna varovalka. O tem je obvestil pristojna sodelavca, ki sta odšla v Spodnjo Velko, da bi zamenjala varovalko.

Delavca sta pričela s postopkom zamenjave varovalke, 59-letni delavec pa je splezal približno šest metrov visoko na električni drog. Tam naj bi se čez čas odpel z varnostnega pasu, ob tem pa zadel v enega od vodnikov, zaradi česar ga je streslo 20.000 V električne napetosti, sporočajo s Policijske uprave Maribor.

Ob udaru je padel z droga na tla in obležal ne giben. Na pomoč mu je takoj priskočil sodelavec, pridružila pa sta se mu domačin, na katerega posestvu stoji električni drog in policist PP Gorišnica, ki stanuje v bližini. Postopke oživljanja so izvajali do prihoda reševalcev, vendar je poškodovani moški kljub hitri pomoči umrl.

Kriminalisti ugotavljajo vzrok nesreče

Ogled kraja nesreče pri delu je vodil dežurni preiskovalni sodnik, neposredno so ogled izvajali mariborski kriminalisti, navzoča pa je bila tudi mariborska dežurna okrožna državna tožilka in pristojna delovna inšpektorica. Preiskovalni sodnik je odredil nekatera dodatna preiskovalna opravila, državna tožila pa je kriminalistom podala potrebne usmeritve za nadaljnje delo.

Družini delavca in kolektivu Elektra Maribor izrekamo iskreno sožalje

uredništvo e-Maribor