Trček niti po tretjem mandatu v DZ ne ve kaj je to “postopkovno”?

Franc Trček, zajem zaslona
Trček niti po tretjem mandatu v DZ ne ve kaj je to "postopkovno"?

Mariborčani so v Državni zbor že tretji mandat poslali dr. Franca Trčka. Nekdaj člana Levice, danes SD, a čeprav je doktor, še vedno ne ve zakaj je v parlamentu?


Trček še sedaj ne ve, kaj je postopkovni predlog?

V današnji razpravi o interpelaciji zoper šolsko ministrico, si je koalicija kul, privoščila cel kup “nabijanja” proti vladi, neupravičenih žalitev, laži in sprenevedanja. A če že pravijo, da je v demokraciji dovoljeno vse. oziroma skoraj vse, pa bi vsaj tisti stari poslanci lahko vedeli kako se je potrebno obnašati v parlamentu. 

V treh mandatih, odkar je od leta 2014 v parlamentu, nekdanji protestnik, ki je celo napadel policista, Franc Trček, bi si od predsednika Državnega zbora izposodil pravilnik delovanja parlamenta. In če bi ga prebral bolj obširno, bi notri našel 69. član, ki govori tako:

Poslancu, ki želi govoriti o uporabi poslovnika (postopkovno vprašanje ali predlog), da predsedujoči besedo takoj, ko jo zahteva. Govor tega poslanca ne sme trajati več kot tri minute. O postopkovnem vprašanju ali predlogu ni razprave. O uporabi poslovnika odloči predsedujoči, razen v primerih, ko po tem poslovniku odločitev sprejme državni zbor.

Kaj je torej postopkovno vprašanje, poslanec Trček?

Kaj ni za poslanca večje sramote, če ne niti tega, kako deluje državni zbor, ne ve, ter očitno ne pozna niti osnov demokracije? In neverjetno, Mariborčani so Trčka, ki je med drugim celo doktor in je predaval sociologijo, kar trikrat izvolili v parlament! Res se sprašujemo, kdo mu je leta 2001 na FDV, dal doktorski naziv? Odgovor verjetno ni potreben? Spodnji posnetek pove vse!

P.M.

 

VREME

Maribor
delno oblačno
42%
2.1km/h
40%
28°C
29°
27°
28°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.