Trenutno stanje v UKC Maribor (video)! Bo danes padel nov rekord okuženosti?

Slika: Maribor24

Danes se pričakuje drastičen skok okužb, ki se v Sloveniji že nekaj časa pojavlja. Napovedujejo da bodo številke presegle 120 okužb na dan.

Trenutno stanje v UKC Maribor

V UKC Maribor je na navadnem covid oddelku trenutno 20 bolnikov, na oddelku covid intenzivne enote pa so trije bolniki na ventilatorjih. Kot pojasnjuje direktor UKC Maribor, prof. dr. Vojko Flis, je pripravljenih mest več, težava pa je pomanjkanje ustrezno usposobljenega osebja za delo z ventilatorji in za zdravljenje takih bolnikov. Bolnišnica pa mora skrbeti tudi za ostale bolnike.
Posebno hudo je tudi v Mariboru, še posebej v domu starostnikov, enoti doma Danice Vogrinec na Taboru. Po ponovno odvzetih drugih brisih je v Domu Danice Vogrinec, enota Tabor ugotovljenih 24 okuženih stanovalcev in 17 zaposlenih .

Vlada zaostruje ukrepe?

Vlada bo morebitne nove ukrepe za zamejevanje širjenja virusa tehtala v četrtek. Med najbolj verjetnimi se omenja povečanje inšpekcijskega nadzora ter zapiranje lokalov ob 22. uri.  “Povsem nesporno je, da bo vlada podprla ostrejši nadzor – delo inšpekcijskih služb,” je na včerajšnji tiskovni konferenci povedal vladni govorec Jelko Kacin. “Verjetno se bodo odločili za skrajšanje delovnega časa lokalov, kajti logika govori, da se ponoči spije več in to predstavlja dodatno tveganje.”

MGVREME

Maribor
oblačno
84%
2.1km/h
91%
23°C
23°
23°
23°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.