Tresla se je gora, rodila se je miš. DeSUS se je rešil. Spet je vse po starem

Poslanci stranka DESUS
Poslanci stranke DESUS, slika: Družbeno omrežje

Začasna vodja DeSUS-a Brigita Čokl je pojasnila, da so se na seji izvršnega odbora, po kateri zdaj zaseda tudi svet stranke, posvetili le bolj junijskemu volilnemu kongresu.

izvršilni odbor stranke DeSUS brez posebnosti

V okviru aktualnih političnih tem so obravnavali razmere v političnem prostoru, se dotaknili delovanja poslanske skupine in sodelovanja stranke s poslansko skupino ter preostalih vprašanj. Začeli so tudi pogovor v povezavi z zahtevami za izključitev poslancev iz stranke. A za odločanje o tem po statutu niso bili izpolnjeni pogoji.

Vodja poslancev DeSUS-a Franc Jurša je v izjavi novinarjem po seji izvršnega odbora ocenil, da članstvo stranke večinoma natančno ve, da brez poslanske skupine ni parlamentarne stranke. “Obstajajo pa člani stranke, neke vrste jurišniki, ki vse pred sabo podirajo, nič pa ne gradijo. Ti dejansko na terenu delajo veliko škodo,” je opozoril Jurša-

Na zasedanju organov DeSUS-a se danes predstavljajo trije kandidati za predsednika stranke. Za to mesto se potegujejo ostareli partijec stare elite Ljubo JasničSrečko Felix Krope in Gorazd Žmavc.

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
54%
4.6km/h
75%
13°C
14°
11°
12°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed
8°
Thu

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.