slika: DESUS

Zanimivo. SD kupuje poslance. To je edina stvar, ki jo Socialni demokrati obvladajo. A en poslane je še vseeno premalo. Bo potrebno kupiti še koga?

Prestop iz DESUS-a v SD

Branko Simonovič je potem kljub temu glasoval za Šarca, na januarskem kongresu stranke DeSUS je glasoval za Aleksandro Pivec, ne za Karla Erjavca, kasneje pa se je prelevil v njenega hudega nasprotnika. Večkrat, tako naši viri, naj bi Pivčevo osebno izsiljeval zaradi svojih kadrovskih predlogov, ji grozil, da bo “vse razj….l” in da bo prestopil v SD. No, zdaj je očitno prišlo tako daleč in Branko Simonovič je praktično že na poti med poslance Socialnih demokratov.

Po informacijah Požareporta naj bi šlo znova za “sanjsko ponudbo” oziroma za želje poslanca Simonoviča, sicer tudi nekdanjega generalnega sekretarja Desusa, da se mu reši njegova črna gradnja v Semedeli nad Koprom, kamor se je preselil po ločitvi od prejšnje žene in k(j)er ima težave z legalizacijo. Poslanec ima namreč tam zgrajeno stanovanjsko enoto s teraso, toda uradno je to prijavljeno kot objekt za shranjevanje kmetijskih izdelkov in orodja.

Svoji torej skrbijo za svoje?