Trije znani glasbeniki, trije domoljubi, so Sloveniji poklonili lepo pesem!

zajem zaslona

Pesmi o Sloveniji je pri nas zelo veliko. Le kako drugače voščiti naši domovini, če ne z opevanjem njenih lepot. lepo pesem, pa so naši domovini poklonili tudi trije znani glasbeniki, domoljubi Jani Pavec, Domen Kumer in Boštjan Konečnik.

Pesem Moja Slovenija treh glasbenih domoljubov

O Sloveniji govori veliko pesmi. Že preden je Slovenija postala samostojna država so o njeni lepoti prepevali številni znani glasbeniki, med njimi tudi ansambel bratov Avsenik in ansambel Lojzeta Slaka. Zagotovo je Avsenikova pesem “Slovenija od kod lepote tvoje” dosegla neverjetni odziv, ki tedanji komunistični diktaturi ni bila povsem povšeči, a so jo Slovenci vzeli za svojo pesem. Predlagana je bila celo za slovensko himno. Pesmi o Sloveniji se je lotil tudi predsednik vlade Janez Janša in ji zapisal naslov “Najlepša si!”. 

So se pa nove pesmi, ki je zagledala luč sveta v letu 2021, ko je Slovenija predsedovala Evropski uniji in je praznovala 30. rojstni dan, lotili sami prekaljeni glasbeni mojstri Jani Pavec, Domen Kumer in Boštjan Konečnik. Besedilo in glasbo je prispeval znan Koroški harmonikar Boštjan Konečnik, ki letos na državnozborskih volitvah kandidira tudi za poslanca v Državnem zboru pri stranki SDS. V luči tega pa je nastala tudi pesem treh domoljubov, dobrih prijateljev in odličnih glasbenikov. 

PONOSEM SEM, DA SEM SLOVEN’C PONOSEN NA VSE KAR NAŠE JE, PONOSEN SEM NA TRTO DEDKOVO KI IZ RODA V ROD NEGUJE SE. PONOSEN SEM NA VSE LJUDI, KI TUKAJ Z MANO SO DOMA, SKROMNI, DELOVNI, POŠTENI, TO MOJA JE SLOVENIJA, je v besedilu pesmi Moja Slovenija zapisal Boštjan Konečnik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.