Tu je dokaz, da so Rusi vedeli, da so bili v gledališču, ki so ga bombandirali, tudi otroci!

gledališče v Mariupolju

Število žrtev bombnega napada na gledališče v Mariupolju, v katerem naj bi zatočišče našlo več kot tisoč ljudi, vključno z otroki, še vedno ni znano, saj jim granatiranje preprečuje, da bi ocenili število žrtev Mariopulj.

Rusi zavestno bombardirali gledališče v Mariupolju, kjer so bili otroci?

 V javnost pa je prišel šokanten satelitski posnetek, ki kaže, da je bila na obeh koncih stavbe z ogromnimi črkami zapisana ruska beseda za “otroci”, v očitni želji, da bi jo zaščitili pred obstreljevanjem. Maxar Technologies je satelitske posnetke posnel marca, nekaj dni pred zračnim napadom ruskih sil. Posnetki prikazujejo, da je bilo v Doneškem regionalnem dramskem gledališču na pločniku okoli njega z velikimi belimi črkami napisana ruska beseda za “otroci” (дети), najverjetneje  so pričakovali, da se bodo ruske sile usmilile otrok in stavbo prihranile obstreljevanja.

Sinoči so ruske sile bombardirale gledališče v Mariupolu, v katerem je zatočišče poiskalo 1.200 ljudi. Prebivalci so na tla pred gledališčem zapisali “otroci”. Zaklonišče naj bi napad prestalo. Tako britansko obrambno ministrstvo kot Ukrajina sta danes sporočila, da je ruska invazija na tleh večinoma zastala, zato napada iz zraka. Bela hiša je v odzivu na izjavo predsednika Bidna, v kateri Putina označi za vojnega zločinca, sporočila, da je predsednik govoril iz srca. Kremelj pa je dejal, da so Bidnovi komentarji “nesprejemljiva in neoprostljiva retorika”. 

Beseda “otroci” je bila naslikana z velikimi ruskimi črkami na tleh pred mariupolskim dramskim gledališčem, so pokazali satelitski posnetki Maxar, zbrani 14. marca. Ukrajina je v sredo obtožila Rusijo, da je bombardirala gledališče. Rusija napad zanika!

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.