portal pod črto
portal pod črto

Portal Podčrto ter inštitut Danes je nov dan sta postala “spletna UDBA” iskalcev anonimnih profilov na Twiterju. Socialna omrežja, ki predstavljajo korekcijo neurejenih razmer na medijskem trgu ter platformo za svobodno izmenjevanje mnenj.

Pozor tviteraši! Portal Pod črto, vas gleda

Torej če imate na twitterju lažni profil in niste zaveznik leve opcije, pozor! Odklenkalo vam je. Za 40.000 evrov se bodo potrudili, da vas odkrijejo. Tako so izvedli “noč dolgih nožev” nad tistimi, ki so zapisali kritična mnenja o Ivanu Galetu, Rihardu Knaflju, Ani Roš in Eriki Žnidaršič. V to skonstruirano zaroto so vključili nekdanjega dolgoletnega novinarja Vinka Vasleta, samostojnega novinarja Bojana Požarja, strokovnjaka za politični marketing Božidarja Novaka in običajno slovensko državljanko Eriko Planinšec. Njihova krivda je v tem, da njihova mnenja delijo člani stranke SDS ali občasno sam predsednik vlade Janez Janša.

Ob ogledu njihove finančne slike lahko vsak opazi, kako so se prihodki medija Pod črto od leta 2016 povečevali. Leta 2016 so imeli nekaj nad 60 tisoč evrov prihodkov in negativen poslovni izid v višini več kot 20 tisoč evrov. V letu 2017 so beležili malce več kot 79 tisoč prihodkov in nekaj nad sedem tisoč evrov negativnega poslovnega izida. V letu 2018 so imeli nekaj nad 117 tisoč evrov prihodkov in sedem tisoč evrov pozitivnega poslovnega izida. V letu 2019 so že beležili 134 tisoč evrov prihodkov in za dobrih 23 tisoč evrov pozitivnega poslovnega izida.

Če podrobno pogledamo financiranje “spletne Gestapo policije” v režiji “neodvisnega” Soroševega medija Pod črto. V resnici gre le za medij, ki se financira preko t.i. “mednarodnih nevladnih” programov, veleposlaništva ZDA in ministrstev za kulturo in javno upravo. Za eno izmed njih v ozadju stoji tudi finančni špekulant in globalni financer revolucije kulturnega marksizma George Soros. “Kakšne veze ima Sorošev program Effective Activism, ki je štipendijo 40.000 ameriških dolarjev dodelilo Anžetu Vohu Bošticu, s katero je financiral ustanovitev portala Podčrto,pa se lahko le vprašamo.

Je treba pljuvati čez desne. Več denarja kapne! Kajne Pod črto?

PM