predsednik demokrati
slika Nova24TV

Predsednik vlade Janez Janša je na predsednika republike Boruta Pahorja naslovil dopis, v katerem predlaga, da se srečanje z vsemi predsedniki parlamentarnih strank in vodij poslanskih skupin, ministrstvom za zdravje in posvetovalno skupino opravi danes.

Srečanje pri Pahorju zavrnila tudi Tanja Fajon

Izredno slaba epidemiološka slika Slovenije kaže na ukrepanje. Po tem, ko se po Mariboru zatiralci epidemije derejo: “maske dol,” je stanje spet alarmantno. Število okuženih raste in Slovenija se bo kmalu vrnila v rdečo cono.

Predsednik Pahor se je na pobudo odzval in naslovil pismo na predsednici in predsednike parlamentarnih strank, vodje poslanskih skupin, ministra za zdravje in strokovno svetovalno skupino ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19. V pismu je zapisal, da “je vlada pravočasno ukrepala v prvem valu epidemije, z ukrepi pa je zamudila v drugem. Vsi, ne glede na razlike med nami, si želimo, da bi vlada pravočasno ukrepala na začetku tretjega vala”. Omenjene je povabil na srečanje, ki bo v nedeljo ob 10. uri na Brdu pri Kranju. A leva opozicija je strumno zavrnila pogovor pri predsedniku države, glede nadaljnjih ukrepov za zajezitev virusa. Med njimi je tudi Tanja Fajon danes zavrnila razgovore pri predsedniku države, kar je malce nenavadno. Saj je predsednik države Borut Pahor hočeš – nočeš član Socialnih demokratov.

Nedržavotvorno in sramotno je tako dejanje Socialnih demokratov. Tistih demokratov, ki so ponosni nasledniki zveze komunistov, tistih demokratov, ki prebivajo v ukradeni judovski vili. tistih demokratov, ki jo jih pola usta sociale, poštenja in skrbi za Slovence.

PM