Tudi v Brežicah vznemirjeni zaradi novega migrantskega centra.

Ilegalni migranti, slika. Utrip Ljubljane

Ne samo v občini Središče ob Dravi, nad novim migrantskim centrom so ogorčeni tudi v občini Brežice, kjer leži naselje Obrežje. Tam naj bi naselili namreč nov migrante.


Obrežje je obmejni kraj v občini Brežice s 354 prebivalci. Ta leži v občini Brežice. Tam se okoli 300 prebivalcev vsakodnevno srečuje z ilegalnimi migranti. Pogosto se zgodi, da se z njimi srečujejo tudi v drugih vaseh občine. Razumljivo je torej, da na primer prebivalci vasi Obrežje ne bodo ostali brezbrižni, ko bodo imeli v tej vasici nastanjene tudi migrante.

Le kaj je tej vladi, da sprejme odlok, da se v tej vasi vzpostavi center za migrante? Gre za nove nastanitvene kapacitete za prosilce za mednarodno zaščito. Ampak ali je kdo od državnih oblasti za dovoljenje vprašal občino ali vsaj prebivalce?

Tako, kot v Središču ob Dravi, tudi v Brežicah, župan Ivan Molan nima nobenih informacij glede novih migrantskih centrov pri nas: “Nimamo nobenih informacij, ne dobimo nobenega sklepa. Zaenkrat je zahteva za izredno sejo, ki jo bomo imeli v torek. Izredno sejo bosta imeli tudi dve krajevni skupnosti (Velika Dolina in Obrežje), kakšne sklepe bodo sprejeli, bomo pa videli v ponedeljek in torek,” je dejal za portal nova24TV.

Nad zadevo je bila presenečena tudi policija. V ponedeljek bo seja krajevnih skupnosti, v torek pa nameravajo povabiti tako policijo kot tudi Urad za migracije, da bi predstavili, kako si zadeve zamišljajo. S sogovorcem smo se dotaknili tudi vladnih navedb, da “ne morejo nič” in da na migracije nimajo vpliva. Molan meni, da so migracije “svetovni pojav”. “Upam pa, da slovenska vlada, na slovenskem ozemlju še vlada. Če nima nobenega vpliva, potem res ne vem, ali je Slovenija še država.” 

O tem, kako se bo zadeva rešila v občini Brežice in v Središču ob Dravi vas bomo sproti obveščali.

 

.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
75%
1.5km/h
62%
5°C
6°
3°
3°
Sun
2°
Mon
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.