Tudi v sindikatu delavcev migrantov podpirajo protest pod geslom »Rešimo Slovenijo«!

Državni svetnik in nekdanji mariborski župan Franc Kangler in še nekaterere zveze ter stranke napovedujejo protest proti vladi Marjana Šarca pod geslom »Rešimo Slovenijo«. Shodu se pridružuje tudi Sindikat delavcev migrantov Slovenije.

Sindikat delavcev migrantov Slovenije podpira protest!

Sindikat delavcev migrantov Slovenije sporoča, da popolnoma podpira protest, ki ga državni svetnik in nekdanji mariborski župan Franc Kangler napoveduje 10. oktobra v Ljubljani. Pod geslom »Rešimo Slovenijo« naj bi izrazili nezadovoljstvo nad trenutno okoljsko, varnostno, pravosodno in socialno politiko. Kot pravijo v sindikatu delavcev migrantov, tudi sami že »predolgo občutijo ignoranco oblastnih sleparjev za življenje državljanov«. Delavcev zaposlenih v tujini je po nekaterih ocenah preko 30.000, v sindikatu pa upajo na čim večjo udeležbo.

Nabavili so večje število rumenih jopičev 

»V sindikatu smo v ta namen nabavili večje število rumenih jopičev, s katerimi bomo na protestu prisotni. Država in njeni organi delavcem, ki so zaposleni v tujini že lep čas greni življenje. Zaradi nepravičnega, protizakonitega plenjenja denarja tem delavcem, so se mnogi znašli v brezizhodnem položaju, nastale so tudi težke socialne stiske, medtem ko na naš račun uživajo privilegiranci,« so se na protest odzvali v Sindikatu delavcev migrantov Slovenije.

Sledite našim novicam! Na našem portalu bomo glede protesta najbolj obširno poročali. Takoj ko izvemo kaj novega, se vam bomo oglasili z novimi novicami!

MG


VREME

Maribor
delno oblačno
42%
2.1km/h
40%
28°C
29°
27°
27°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.