Uboga Asta Vrečko užaljeno nad Janšo, ki zahteva njen odstop.

Asta Vrečko, slika Nova24TV

Letošnji knjižni sejem v Frankfurtu je postregel z govorcem Slavojem Žižkom. Prav zaradi njega je Slovenija doživela novo sramoto, kot država. Seveda pa pri tem ni kriv le Žižek, ampak tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko.

Z Žižkom se je na licu mesta namreč sprl hessenski komisar za antisemitizem Uwe Becker, ki je Slovencu očital, da “Hamasovega terorja ne more enačiti z izraelsko politiko”. Becker je celo stopil na oder in dejal, da je Žižkova “relativizacija ob pobitih družinah sramotna”. Po koncu njegovega nastopa je tudi šef knjižnega sejma Juergen Boos dejal: “Vesel sem, da smo končali s poslušanjem govora!”

Janez Janša je zaradi sramote kulturnega ministrstva, ki jo država doživela na knjižnem sejmu, Asto Vrečko pozval k odstopu. 

“Vodja opozicije Janez Janša me je že večkrat pozval k odstopu, tako da to ni nič presenetljivega. Tudi tokrat za to nima nobenega razloga,” je dejala Vrečkova. Poleg velike samohvale je Janši še očitala, da si je potrebno vzeti čas za branje in razumevanje kompleksnih besedil za razumevanje kompleksnosti sveta. 

https://www.facebook.com/asta.vrecko/posts/6862392557203956?ref=embed_post

No, še ena nekompleksni levičarski plamfet?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
69%
4km/h
75%
10°C
11°
9°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.