Upokojenci si lahko obetajo višje dodatke k pokojninam!

slika je simbolna

Evropska sredstva iz načrta za okrevanje in odpornost bo vlada uporabila tudi za najranljivejše, torej za boljši status upokojencev. 

Upokojenci bodo dobili več?

Upokojenci si lahko obetajo dodatek pri pokojnini, če bo predlog zakona v državnem zboru sprejet. Denimo tisti, ki imajo pokojnino nižjo od 570 evrov, bodo prejeli 450 evrov dodatka na pokojnine, tisti, ki pa imajo višjo pokojnino, pa bo njihov dodatek nekoliko nižji. 

Medtem ko bi Alenka Bratušek rada znižala pokojnine, nasprotno vlada dela za ljudi, kar je že dokazala s sprejetimi ukrepi. Že evroposlanka Romana Tomc je pred časom poudarila, da je upokojencem treba zagotoviti dostojne pokojnine. Vlada je s tem namenom z izredno uskladitvijo pokojnin popravila stare krivice, z dodatkom pa je upokojencem prihitela na pomoč v času epidemije koronavirusa.

Več tudi občinam?

Poleg višjih pokojnin pa bo iz teh sredstev tudi dodeljena višja povprečnina občinam. Vlada soglaša s predlogom amandmaja k predlogu sprememb Proračuna Republike Slovenije za leto 2022 s katerim se občinam za namen uravnoteženja razvitosti občin zagotovi sredstva v višini osmih odstotkov skupne primerne porabe občin, kar je za dva odstotka več, kot to določa zakon o financiranju občin. “S predlogom zakona urejamo tudi povprečnino za občine, ki za proračunsko leto 2022 znaša 645 evrov, za leto 2023 pa 647 evrov,” so še sporočili iz ministrstva za finance.

Čakamo le še Državni zbor in nagajivo kul opozicijo da se strezni in podpre predloge vlade!

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
77%
1km/h
70%
-6°C
-5°
-6°
-5°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-2°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA