Upor v Snagi! Delavci ne dajo direktorja! Če jih Arsenovič ne bo poslušal se obeta štrajk.

Delavci Snage so izrazili podporo direktorju Francu Dovru, ki ga župan Saša Arsenovič želi razrešiti. Župana vabijo na sestanek in upajo na dialog. A to je rak-rana Saša Arsenoviča.

Danes je pred stavbo uprave Javnega podjetja Snaga potekal zbor delavcev, na katerem so jasno izrazili svoje nasprotovanje z razrešitvijo aktualnega direktorja javnega podjetja Snaga Franca Doverja. Spomnimo, govorice o domnevni razrešitvi so se pričele pojavljati pred časom, nanje pa je minuli teden opozoril časnik Večer, ko je  razkril, da s strani mariborskega župana Saše Arsenoviča potekajo aktivnosti za razrešitev direktorja podjetja Snaga.

V izjavi so zaposleni poudarili, da delajo nemoteno in da bodo svoje naloge še naprej izvajali v skladu z zakonodajo: “Snaga ima v obdobju zadnjih štirih let že petega direktorja, povprečno se menjujejo na vsakih deset mesecev. To vpliva tako na zaposlene kot na konkurenčnost podjetja na trgu. Menimo, da bi morala imeti prednost stroka in ne politika. Odkar Snago vodi Franc Dover, se je stanje stabiliziralo in težko je razumeti, zakaj so potrebne menjave v nadzornih svetih, če so bili člani imenovani januarja letos. Spet kaže na zamenjavo kljub dobrim rezultatom podjetja. Rezultati štejejo, zato verjamemo, da bo župan skupaj s holdingom kot večinskim lastnikom sprejel odločitve, ki bodo v korist podjetja, piše Večer

»V kolikor župan ne bo sledil našemu pozivu, se bojimo, da je velika verjetnost, da se mu bo zgodil Zagreb (smetarski štrajk),« so še dodali v Listi Franca Kanglerja.

»S prihodom gospoda Dovra pred dvema letoma in pol podjetje samo raste, posluje pozitivno, še več posluje z zavidljivim dobičkom. Sedaj ko bi končno prišli na vrsto delavci, pa se zgodovina ponovno ponavlja. Novi direktor in vse spet na novo,« so v javnem pozivu Arsenoviču sicer pred dnevi zapisali v svetu delavcev javnega podjetja Snaga Maribor.

Iz SDM Maribor sporočajo, da Mestni odbor SDM Maribor podpira današnji zbor delavcev Snage Maribor. “Dejstvo je, da sedanji direktor svoje delo opravlja profesionalno in strokovno. Ni primerno, da se sedanjega direktorja zamenja, saj družba Snaga beleži dobre poslovne rezultate, poleg tega so z njim zadovoljni tudi zaposleni. Od župana Arsenoviča delavci upravičeno zahtevajo pojasnila glede predvidene menjave obstoječega vodstva. Ogorčeni smo nad odnosom župana do Snage in njegovih delavcev,” je za naš portal povedala predsednica SDM Maša Medved.

Spomnimo, dosedanji direktor Dover, je prevzel vodenje Snage leta 2020, ko je podjetje podražilo svoje storitve za 68 odstotkov in uspelo izplavati iz rdečih številk.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.