Včerajšnja dobrodelna prireditev Olimpijskega komiteja Slovenije je v javnosti sprožila nemalo negodovanja, namreč ljudi je v luči zaostrovanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa zmotilo, ko so videli, da vsa športna srenja, na prireditvi v zaprtem prostoru ne nosijo mask.

Vsa Športna srenja brez mask

“Nošenje maske v zaprtih javnih prostorih je obvezno,” preko družabnega omrežja Twitter poudarja Janez Janša in dodaja, da je razumljivo, da med večerjo ne moreš imeti nadete. “A Vlada Republike Slovenije je v sklepih dne 17. septembra 2020 resno priporočila, naj se ob/po javnih dogodkih ne organizirajo zakuske. Za upoštevanje pravil so odgovorni organizatorji prireditev.”Nedopustno je, da maske ni nosila niti ministrica za Šport Simona Kustec, niti predsednik UEFA Aleksander Čeferin, niti ostala športna smetana, ne kamermani RTV. Skratka nihče. Ministrica se je za svoje dejanje tudi opravičila. Čeferin se očitno ne bo!

Čeprav danes opozicija nabija svojo zgodbo v nedogled, češ, poglej jih. Pa vlada pri tem ni imela nič skupnega. A celotna opozicija, ki danes udriha po Kustečevi, pred dnevi ni zmogla niti ene kritične besede o Möderndorferju, ki je ignoriral vse pozive, da bi nosil masko!

MG