Urbanija, kulturni ministrici “RTV ni drugi fotopub!”

Uroš Urbanija
Uroš Urbanija, slika: Demokracija

Asta Vrečko, ministrica za kulturo iz kvot Levica po svoje razume problem nacionalne televizije in čemu je ta televizija sploh namenjena.

V Levici, tisti stranki ki diši po zametkih socializma s prihodom v vlado hočejo predrugačiti sistem vodenja naše nacionalne televizije. Po komunističnem sistemu nastavljenih ljudi, pa očitno želijo na vodstvene položaje spraviti svoje “prikimovalce” in novinarje spremeniti v družbenopolitične delavce.

Trenutno dogajanje na RTV Slovenija je po besedah ministrice za kulturo Aste Vrečko preseglo vse meje zdravega razuma in je po njenem treba zamenjati vodstvo. Tudi vodstvi Moderne galerije in JAK-a ne uživata več zaupanja ministrstva“. Je vrečkova zapisala na twitterju.

Za njene besede pa ji direktor TV Slovenija, Uroš Urbanija ni ostal dolžan in je zapisal: “Gospa ministrica je mogoče napak obveščena in so ji rekli, da je vodstvo RTV Slovenija kar 2x vdrlo v studio med živo oddajo. Če pa gospa misli tako, kot sicer nekateri drugi, da je RTV drugi FOTO PUB, kjer je bilo vse dovoljeno, se pa hudo moti.”

Asta Vrečko seveda še kako dobro pozna Foto Pub, a se je spomin tudi vsem ostali članom Levice, ki so tja hodili na razstave “radiatorjev” nekoliko zameglil?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
75%
2.6km/h
20%
-4°C
-2°
-5°
-3°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA