Urška Bačovnik Janša je na twitterju zapisala lepo novico! Brezplačno sobivanje starša v bolnišnici!

Urška Bačovnik Janša
Janez Janša in Urška Bačovnik Janša

Odlično novico je danes na twitterju zapisala žena predsednika vlade, Urška Bačovnik Janša.

Urška Bačovnik Janša delila lepo novico

“Odslej brezplačno sobivanje starša v bolnišnici z otrokom do 14. leta. Kljub težkemu letu velik korak za najmlajše bolnike in njihove starše,” je zapisala Urška Bačovnik Janša. 
Po trenutno veljavni zakonodaji, in sicer 23. členu zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, morajo starši za sobivanje v zdravstvenem zavodu ob otroku, starem šest let ali več, plačati sami. V društvu Junaki 3. nadstropja, kjer so zbrani starši otrok, obolelih za rakom, se zavedajo, da lahko za marsikatero družino to predstavlja velik finančni zalogaj, še posebej, ko otroci zbolijo za težko boleznijo, pri kateri je zdravljenje dolgotrajno.

Kot so navedli v društvu staršev otrok, v sporočilu za javnost, so v preteklih mesecih dali pobudo za spremembo zdravstvene zakonodaje, s katero bi zvišali starostno mejo, do katere bi staršem ob otroku v bolnišnici krilo stroške obvezno zdravstveno zavarovanje. Društvo je pobudo naslovilo na državni zbor, premierja in vlado, vse poslanske skupine ter nekatere župane, problematiko so predstavili v medijih. Rešitev je vlada našla v šestem protikoronskem zakonu, ki daje pravico do nadomestila zaradi sobivanja enega od staršev v zdravstvenem zavodu z bolnim otrokom do 14. leta starosti.

RES LEPA NOVICA!

PMFacebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.