Janez Janša in Urška bačovnik Janša

Zdravstveni delavci so zagotovo najbolj na udaru novega koronavirusa. Veliko zdravstvenih delavcev je bilo tudi okuženih. Veliko jih je delalo noč in dan, da so lahko pomagali obolelim. In prav oni si zaslužijo naziv osebnost leta 2020.

Kaj je zapisala Urška Bačovnik Janša?

Ena od zdravstvenih delavk, ki svoj poklic jemljejo srčno in zavzeto je tudi žena predsednika vlade Janeza Janše, Urška Bačovnik Janša. Še posebej je bila vesela novice, da bodo zaposleni v bolnišnici v naslednjih nekaj dneh prejeli najlepše novoletno darilo, cepili se bodo namreč proti COVID-19! “Veliko mojih sodelavcev se je moralo z boleznijo že spopasti,” je zapisala Urška Bačovnik Janša!

Urška je objavila tudi zanimivo sporočilo svojih sodelavcev iz Celjske bolnišnice. Tako je zapisala pod sliko: “Na oddelkih za Covid smo si vsi zaposleni zelo podobni. Med sabo se prepoznavamo po načinu hoje, glasu in barvi oči. Tudi jelke so nam podobne,” je delček tega, kakšno je delo na oddelkih, kjer se zdravijo tisti, ki jim je novi koronavirus tako načel zdravje, da potrebujejo bolnišnično zdravljenje. Poleg pa je objavila fotografijo jelke, ki je ‘oblečena’ v podobna oblačila kot zdravstveno osebje; covidna jelka bi lahko rekli.

Hvala vsem zdravstvenim delavcem in vsem velik poklon!

PM