V Cirkovcah se je včeraj plesalo in pelo. Reportaža

Prosvetno društvo Cirkovce je ob 100 letnici njihovega delovanja, skupaj s FS Vinko Korže, ki praznuje 90 let, pripravilo koncert, ki ga mnogi Cirkovčani še dolgo ne bodo pozabili.


Prosvetno društvo Cirkovce predstavlja številne ljudi , ki so skozi cirkovško izročilo povezani v eno srečno, veselo in iskreno celoto. Dokazali so, da je društvo, kjub vsem vzponom in padcem obstalo in združilo vaščane, tako starejše, kot mlajše. Ob stoti obletnici je društvo prevzelo mlado vodstvo, kar nakazuje željo na željo po nadaljnjem ohranjanju, šeg, navad,  običajev in zgod prednikov, ki so nastali, kot posledica trdega in neumornega dela na polju.

Kot je dejal najmlajši predsednik prosvetnega društva Cirkovce, v zgodovini društva, Žiga Ciglarič, “Želim izraziti čestitke vsem članom in članicam, ter vsem Cirkovčanom, ki so v zadnjih 100 letih ohranjali Cirkovško izročilo. Upam, da bomo v prihodnjih letih še več ljudem iz čim več različnih krajev prikazali to čudovito prepletanje zgodbo preprostih ljudi, ki se je izoblikovala skozi stoletja.”

“Ljudsko izročilo je v teh krajih izredno pomembno,” je dejal župan občine Kidričevo Anton Leskovar in dejal, da je potrebno, da se tradicija nadaljuje iz roda v rod. “Temu priča tudi število aktivnih mladih, plesalcev, pevcev in glasbenikov, ki prihaja za nami,” je dejal župan, in pravi, da je ponosen na ohranjanje tradicije.” Temu priča tudi polna dvorana v Cirkovcah.

Prosvetne mu društvu Vinko Korže Cirkovce ob 100 letnici iskreno čestitamo tudi iz našega uredništva.

VREME

Maribor
oblačno
84%
2.1km/h
91%
23°C
23°
21°
22°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.