V Ilirski Bistrici se je z biftekom zastrupilo vsaj 100 ljudi!

slika je simbolna

Med prazniki je surovo meso, ali biftek priljubljena jed marsikaterega. A kaj lahko hitro pride do zastrupitve, saj je samo surovo meso težko prebavljivo.

Iz Ilirske Bistrice prihaja vest o domnevni zastrupitvi s hrano okoli sto ljudi, poroča RTV Slovenija. Vsi naj bi imeli simptome, značilne za zastrupitev s hrano, kot so hude prebavne težave, bruhanje, driska, močne bolečine v trebuhu, Nekateri so zaradi dehidracije potrebovali infuzijo. Skupno pa naj bi jim bilo tudi to, da so tatarski biftek, ali meso, iz katerega so biftek naredili doma, kupili v znani mesnici Puc.  

Lastnik mesnice je za TV Slovenija povedal, da še ni jasno, ali je do kontaminacije mesa (kupujejo ga pri slovenskih dobaviteljih) prišlo pri njih ali v široki dobaviteljski mreži, pišejo Slovenske novice.

Prav tako še ni jasno, ali gre za okužbo z bakterijo salmonela. Inšpektorji NIJZ-ja in inšpektorata za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin so v mesnici odvzeli vzorce, nekateri rezultati bi lahko bili znani že danes. Prav tako so na pregled napotili vse zaposlene. Ali je kdo od zastrupljenih potreboval bolnišnično oskrbo, še preverjajo. Zagotovo pa je bila to slaba reklama za mesnico, ki pa je trenutno zaprta.

P.M:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.